Sări la conținut

Mărțișor

Mărţişorul, un mic obiect prins într-un şnur alb cu roşu, este oferit persoanelor apropiate, pe 1 Martie, ca vestitor al sosirii primăverii, primind însă, în ultimii ani, semnificaţii diverse, de la podoabă aducătoare de noroc la simbol al renaşterii naturii.

În general, femeile şi fetele primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. În Moldova însă, obiceiul este ca fetele să dăruiască mărţişoare băieţilor. Împreună cu mărţişorul se oferă adesea şi flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

Semnificaţia firelor alb şi roşu ce se împletesc într-un şnur de care este prins un mic obiect este relevată şi de unele legende. Astfel se spune că Soarele ar fi coborât pe pământ în chip de fată frumoasă şi ar fi fost ţinut prizonier de un zmeu. Pentru a-l elibera, un voinic s-a luptat cu zmeul vărsându-şi sângele în zăpadă. Soarele a urcat din nou pe cer şi, în locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei - vestitori ai primăverii.


 • Brățară


  Brătară model deosebit, acordând toată atenţia fiecărei mărgeluţe de nisip în parte. 

  Se poate face la comandă pe dimensiunea dorită cu culorile preferate.

   

  20,00 RON
 • Felicitare cu flori naturale presate

  Informatii produs: Felicitara confectionata din hartie antichizata pe care sunt asezate artistic flori  si plante naturale presate . Comanda minima 5 bucati -Dimensiune : 15  x10 cm

  Preţ Special : 5,00 RON Preţ Normal : 6,00 RON
 • Pălărie

  Un mărțișor elegant pentru doamne și domnișoare cochete , care adoră și portă pălării.

   

   

  5,00 RON
 • Scoica cu ochiul lui Horus

  Mărțișor cu scoică vopsită, lăcuită și găurită pentru a putea adăuga mărgeluțe, apoi agățătoare.

  Vin împreună cu fundiță din șnur alb-roșu capsată pe cartonașe înfloarete apoi împachetate în țiplă. Dimensiune. 12 cm

   

  8,00 RON